Liefde meditatie

Reiki liefde Meditatie

God van Licht en Liefde.
Geeft mij Uw reinigende kracht.

En geef mij Uw stuwend mechanisme.
Laat via mij Uw goudgele licht,
naar de aarde overlopen.

Laat via mij het goudgele licht,
dat geneest en reinigt,
door mijn handen aan anderen,
worden overgedragen.

Mag via mij de vrede en liefde,
die ik voel voor de mensen.
door U, duizend maal duizend maal.
Worden versterkt.

En mag de mens, die zo dadelijk onder mijn
verantwoordelijkheid valt,
geopend wordt, Uw zegen en Licht ontvangen.

Ik ben slechts een kanaal,
Maar voor de mens op aarde belangrijk

Namasté Annet

Ochtend meditatie

Deze dag is mij gegeven

Ik kies voor een positieve invulling van deze dag

Alles wat ik doe is een bewuste keuze

Ik kies alleen nog maar voor positieve gedachten

Ik doe mijn werk met plezier

Alles verloopt in harmonie

Er worden mij manieren onthuld waarmee ik mijn medemens nog beter van dienst kan zijn.

Iedereen die ik ontmoet komt uit dezelfde bron als ik en is “ onderweg “ naar hetzelfde doel

Ik behandel iedereen met respect

Ik zend iedereen die ik vandaag ontmoet, Licht, Liefde en Kracht.

Ik weet dat ik beschermd en gesteund wordt

Dit alles maak dat deze dag positief verloopt

Positief en niet anders !

Waterval meditatie

Ga lekker liggen op de grond, de bank, het bed of in bad.
Zet eventueel een ontspannend muziekje op (klassiek of new-age).

Stel jezelf dan het volgende in gedachten voor (met je ogen dicht) :

Je ligt onder een waterval in een ondiep stukje water. Het voelt er enorm rustig, hoewel de waterval natuurlijk een behoorlijk geruis veroorzaakt.

De waterval met kristalhelder water klettert zachtjes op je huid. De waterval kan je ervaren als een fijne nevel of als harde stralen die misschien zelfs een beetje pijnlijk kunnen aanvoelen. Misschien ben je bloot…. misschien heb je kleren aan……. misschien heb je wel badkleding aan, stel je maar voor wat je wel of niet aanhebt.

Geniet eventjes van de waterval. Voel het water maar over je heen stromen, zachtjes of hard, het water stroomt zoals jij dat prettig vindt.

Langzaam maar zeker verandert de waterval van kleur, eerst rood……., dan oranje……., dan geel……., dan groen……., dan blauw……., dan paars…….. dan indigo……. en tot slot fonkelend….. stralend helder wit, bijna tegen het goud aan. Alle kleuren van de regenboog vallen naar beneden. De ene kleur lijkt langer te duren dan de ander, laat dit gewoon gebeuren.

Als je het gevoel hebt dat je genoeg onder de waterval hebt gelegen en genoten hebt van de kleuren, laat dan de waterval zachtjes stoppen.

Sta in gedachten op en sla in gedachten een lekkere wollen deken of badhanddoek om je heen. Misschien dat je op dit moment ook werkelijk gaat zitten. Als dit goed voor je voelt, doe het dan.

Geniet van de rust en de warmte van de plek waar je zit en kom rustig terug door je ogen langzaam te openen.

Dank meditatie

Dank aan god, die in mij woont.
Dank aan mijn ouders
dat zij mij ontvangen hebben.
Dank aan de tijd dat ik nog bij
mijn moeder in de baarmoeder vertoefde.
Ik zend Licht, Liefde en Kracht
naar die periode
zodat alle blokkades uit die tijd voorgoed verdwijnen.
Dank aan mijn geboorte.
Ik zend Licht, Liefde en Kracht
naar dat tijdstip.
Gewild of ongewild; ik ben er!
En ik besluit er het beste van te maken.
Dank aan mijn kindertijd.
Ik zend Licht, Liefde en Kracht
k zend Licht, Liefde en Kracht
naar deze overgangsfase.

Mijn bewustwordingen uit die tijd
voltooi ik en vervolmaak ik nu.
Dank aan mijn resterende
naar die fase in mijn leven.
Alle moeilijkheden en frustraties uit die tijd
beschouw ik nu als positieve leerprocessen.
Dank aan mijn pubertijd.
Iperiode in mijn leven. Ik zend Licht, Liefde en Kracht naar deze tijd tot heden. Ik besef nu, dat alle facetten in mijn leven nodig zijn geweest om te zijn wie ik nu ben en daar dank ik voor. Ik vergeef mijzelf: alle tekortkomingen en negatieve keuzes van mijn gedachten. Ik vergeef iedereen die mijn leven negatief beïnvloed heeft. Ik heb mijn hele leven gereinigd nu van alle oneffenheden zodat ik mij vrij voel. Ik ben dankbaar met mezelf en met mijn leven!

Vuur meditatie

Het derde chakra is de zonnevlecht. Dit chakra houdt verband met de wil. De wil om te overleven en de wil te leven. Het element wat bij dit chakra hoort is vuur. In mijn volgende meditatie wil ik door middel van een voorgesteld vuur trachten je wil te voeden.

Vuur verwarmt en brandt dingen schoon. Vuur is sfeer. Vuur is passie.

Ga rustig zitten of liggen op een stille plaats. Maak het je comfortabel door bijvoorbeeld het licht te dimmen en de gordijnen te sluiten. Als je niet gestoord wilt worden kun je de stekker van de telefoon eruit halen en de deur op slot doen. Kies in ieder geval een plaats en tijd waar je even op jezelf kunt zijn.

Je kunt je ogen sluiten als je dat wilt.

Neem een tijdje om je gedachten tot rust te laten komen. Dingen van de dag, taken die nog gedaan moeten worden en problemen die je bezighouden zullen zich aan je op willen dringen. Wijs ze niet af en veroordeel de gedachten niet, neem er voor nu liefdevol even afstand van. Ze zijn voor later. Je aanwezigheid hier en nu telt. Alles wat in je opkomt is werkelijk en belangrijk, maar kan nu wel even wachten. Langzaamaan worden de gedachten rustiger.

Stel je een vuurtje voor. Dit kan voor jou een kaarsvlam zijn of een kampvuur. Het kan ook een groot paasvuur zijn. Van belang is dat jij het een fijn vuurtje vindt. Het mag wild wakkeren, het kan evengoed rustig en gelijkmatig gloeien. Zie het als je levensvuur. Het onstaat dankzij jou wil.

Je voelt de warmte die het uitstraalt. De vlammen likken aan de brandstof. Het geeft een oranje licht met blauwe uitlopers aan de toppen van de vlammen. Brandend as stijgt boven het vuur op als vuurvliegjes. En een rustgevend geknetter maakt het beeld compleet. Het vuur brandt en dat is al wat er nu toe doet.

Ga bij jezelf te rade waarmee je nu problemen hebt. Misschien op persoonlijk vlak. Wellicht van een andere orde. Onzekerheden waar je mee worstelt. Angsten die je bezit. Vervelende gedachten die je denkt. Gebrek aan wilskracht of een duidelijk doel in je leven. Het mag van alles zijn

Vertrouw je problemen een voor een toe aan het vuur. Sta toe dat het vuur je problemen verbrand. Neem alle tijd, zolang je het vuur voedt zal het niet doven.

Als je klaar bent, laat je het vuur langzaam doven. Je problemen zijn verworden tot as. Ze zijn niet meer hetzelfde. Je hebt hun in gedaante veranderd. Dit vuur zal altijd branden als jij dat wilt en met toewijding gevoed willen worden met de brandstof van jou.

Rafael meditatie

Rafaëls gouden bol van helende energie

Ik ben de Engel van de Zon,
Wiens vlammende wielen beginnen te wentelen,
Toen Gods almachtige adem,
Zie tegen duisternis en nacht.
Er zei Licht! En er was Licht,
Ik breng de gaven van het Geloof.’

The Golden Legend –
Raphael
Henry Wadsworth Longfellow

Deze meditatie is om andere wat genezing te sturen. U bent er misschien niet zo goed in als spirituele genezers, die er speciaal voor zijn opgeleid, maar u kunt mensen in nood zeker helpen.
Ga rustig op een stoel zitten en richt u naar binnen.
Haal een paar keer diep adem om u te ontspannen en vraag Rafaël om u te omgeven met de goudkleurige, genezende energie van de Zon.
Open dan uw energiemeridiaan, dat wil zeggen, open alle chakracentra.
Voel hoe een gouden bol energie (ongeveer van het formaat van een tennisbal) bij uw kruin binnenkomt en stel u voor hoe hij door de spirituele chakra’s omlaag gaat. Concentreer u op het feit dat u vraagt of deze energie een ander genezing en Liefde mag geven.
Als de energiebol uw hart bereikt, laat hem dan door Liefde uitzetten tot het formaat van een voetbal. Voel hoe hij omlaag gaat, en onderhand energie verzamelt, tot hij uw wortelchakra bereikt.
Stel u dan voor hoe hij bij uw wortelchakra naar buiten komt en vang hem tussen uw twee handen op. U zult de energiebol echt tussen uw handen kunnen voelen.
Vraag Rafaël deze energie aan de persoon te sturen die haar nodig heeft, en vraag of de eigen Beschermengel van die persoon hem/haar wil helpen de genezing te ontvangen die het beste voor hem/haar is.
Zeg dat u genezing naar (naam van de persoon) wilt sturen, ‘in Liefde en Licht, in Liefde en Licht, in Liefde en Licht’. Breng, terwijl u dit zegt, uw handen langzaam naar elkaar toe en stel u voor hoe de genezing naar de genoemde persoon gaat. Probeer uw aanroeping te beëindigen op het moment dat uw handpalmen op elkaar komen. U zult merken dat uw handen dan als in gebed gevouwen zijn. Bedank uw Engelen en Gidsen

Metamorfose-massage

Metamorfose betekent grote verandering. De grondlegger van deze massage is Robert St. John, maar Gaston St. Pierre werkte de techniek verder uit en bracht deze naar buiten onder de naam Metamorfose-massage.

Metamorfose-massage is een eenvoudige techniek voor zelfgenezing en creatieve groei, die verandering van binnenuit op gang brengt.
Metamorfose is eigenlijk een onderdeel van de voetzone-reflex, maar heeft bijzondere en specifieke kenmerken.

De behandeling bestaat uit het licht aanraken / masseren van de voeten, handen en het hoofd.
Door dit gebied te behandelen kunnen ontstane blokkades opgeheven worden. Zelfs blokkades die ontstaan zijn vóór de geboorte.

Er kan een energie losgemaakt worden die vastgelegde patronen losmaakt, zodat er een verandering in de levenshouding ontstaat.

Het leven begint bij de conceptie wanneer de eerste cel wordt gevormd. Tijdens de zwangerschap, de negen maanden tussen conceptie en de geboorte, wordt de basis gelegd voor het fysieke, het mentale en het gevoelsleven. Ons leven van na de geboorte steunt op en wordt beïnvloed door deze prenatale periode, ons leven van vóór de geboorte.

Veel factoren beïnvloeden ons tijdens deze negen maanden: de levenswijze van onze ouders, de culturele sfeer en de omstandigheden van het milieu, het evolutiepeil dat het mensdom heeft bereikt, met daarnaast nog vele niet-materiële en kosmische invloeden. Al deze factoren  geven vorm aan onze levenspatronen.

Metamorfose is voor iedereen geschikt. Bij zwangeren kan deze massage zonder bezwaarworden toegepast.
Bij babies heeft het een bijzondere uitwerking en is daarom ook geschikt voor huilbabies.

Metamorfose-massage wordt ook bij stervenden toegepast. Het vergemakkelijkt het sterven (het loslaten). Zelf heb ik deze cursus in 1994 gedaan en geef cursus van af 2 tot 4 personen zie cursusaanbod.

Affirmatie

Mensen zitten vaak met problemen en moeilijkheden en weten dan niet hoe zij
deze kunnen oplossen.

Hier is een mogelijkheid door onderstaande affirmaties te gebruiken.

Je kunt dit probleem oplossen door, deze te transformeren en daarna los te laten.

Zo kunnen we al onze “levenslessen” en problemen die wij met onszelf of anderen
hebben transformeren.

Breng handen op borst hoogte. (Als je Reiki 2 hebt doe dan eerst de symbolen tussen de handen.)
Breng dan de hand waarmee je de symbolen hebt getekend 10 cm van die andere hand af.  Zeg dan herhaaldelijk een van deze zinnen voor 10 minuten.

Heb je een van deze affirmaties getransformeerd komen deze niet meer terug.

Alle ‘vertrouwen’ transformeren in positieve energie
Of, ‘gevoelens’ transformeren in positieve energie
Of, ‘verslavingen’ transformeren in liefde voor mezelf
Of, ‘boosheid’ transformeren in liefde voor mezelf
Of, ‘emoties’ transformeren in positieve energie
Of, ‘angst’ transformeren  in positieve energie
Of, ‘ego’ transformeren in gezonde energie

Als je iets anders wilt “veranderen” dan transformeren in positieve energie

Eenmaal zelf iets getransformeerd, komen deze niet meer terug.

Warme Reiki-groetjes,