Om ons heen en in ons zit een energieveld (Aura). Dit energieveld bestaat uit 7 verschillende lagen:

– etherische lichaam (dicht bij ons lichaam – laag in frequentie)
– emotionele of astrale lichaam
– mentale of gedachten lichaam
– spirituele lichaam
– causaal lichaam
– monadisch lichaam
– kosmisch lichaam (zeer hoog in frequentie)

Alle lagen hebben elk een eigen basis trillingsfrequentie.

In de energie-huishouding kennen we verder nog de volgende lichamen

– Fijnstoffelijk energie lichaam van de mens
– Chakra’s (energie centra)
– Nadi’s (energie kanalen)

De Chakra’s dienen in het energiesysteem als ontvangers van energie uit de fijnstoffelijke energie lichamen rond de mens en uit de kosmos naar de mens. Omgekeerd stralen zij energie uit.

Het etherische lichaam trekt via de zonnevlechtchakra  levensenergie uit de zon aan en via de basis chakra uit de aarde. Ons lichaam kent vele chakra’s (40 van enige betekenis) – o.a. in de miltstreek, de nek, handpalmen en voetzolen. Er zijn 7 hoofd chakra’s aan de voorzijde van ons lichaam van stuit tot kruin en ze hebben elk specifieke ziels- en geestelijke eigenschappen met elk een specifieke uitwerking op het lichaam. Chakra’s lijken op trechtervormige bloemkelken met energiekanalen van en naar de fijnstoffelijke lichamen.
De eerste (stuit) chakra heeft 4 van zulke kanalen tot bijna 1000 in de kruin chakra. Vanuit de bloemkelk loopt een ander kanaal rechtstreeks naar de wervelkolom. Zo zijn alle chakra’s verbonden met het belangrijkste energiekanaal (sushumna), dat door de wervelkolom loopt naar de kruin chakra.

Uitstraling - Aura

Je uitstraling of aura zijn andere woorden voor de energie die in en om je heen hangt. Voor de meeste mensen klinkt dit als hocus pocus, maar toch voelt iedereen deze uitstraling.

Sommige mensen hebben zo’n grote uitstraling, dat wanneer ze in een volle kamer binnenstappen, iedereen zich vanzelf omdraait om te kijken wie er staat. Je hebt dan de uitstraling/energie van de persoon al gevoeld, voordat je hem of haar al gezien hebt. Omdat de energie verder uitstraalt dan waar je lichaam stopt voel je de persoon dus al veel eerder. Hoe vaak voel je niet dat er iemand achter je staat. Dan draai je je dus om en dan staat er inderdaad iemand achter je die je niet binnen hebt horen komen. Jouw uitstraling heeft dan al contact gemaakt met die persoon.
De aura bestaat uit verschillende lagen, maar dat wordt teveel om hier nu op in te gaan.
Niet alleen mensen hebben een uitstraling, maar ook dieren, bomen, planten en zelfs dingen waarvan je denkt dat er geen leven in zit. Alles maar dan ook alles bestaat uit energie. En dan bedoel ik niet alleen de dingen die je kunt zien, maar ook gevoelens, emoties en gedachten.

Zo zijn er ook banden (koorden, ook wel communicatie-koorden genoemd) die je met andere mensen hebt. Deze banden kunnen prettig en minder prettig zijn. Wanneer iemand zegt: “Ik heb toch zo’n goeie band met die of die”, dan is dat koord ook werkelijk aanwezig in de aura. Via deze koorden gaat de energie uitwisseling tussen mensen. Ook het omgekeerde kan, dus dat de band met iemand helemaal niet zo goed is. Deze koorden kunnen dan schoongemaakt worden, zodat de personen aan elk eind van het koord zijn of haar energie terugkrijgt. Dan kan de band wat losser worden of soms zelfs helemaal verdwijnen.

Aura reinigen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt.
Winkelen, drukke verjaardag, volle bus, vergadering, enz …..
Ongemerkt heb je een verzameling resten van energie in je Aura,
afkomstig van alle mensen die in je buurt zijn geweest.
Dat kan voor jou een heleboel vervelende effecten hebben:

– hoofdpijn
– opgedraaid gevoel
– uitgeput gevoel
– onrust

Ontspan je en stel je voor (visualiseer) dat er een wervelwind om je heen waait.
Een wervelwind, die begint op de vloer, vlak langs je lichaam draait en zo breed is dat hij je hele aura vult tot aan je kruin en dan los laat en verdwijnt in de verte.
Laat hem lekker draaien en alle storende elementen – gedachtes, gevoelens, verlangens, stemmingen van anderen – uit je aura met zich meevoeren.

Je aura is nu schoon en leeg.
Boven je hoofd heb je een energiebron, een ‘zonnetje’. Laat de stralen van dit zonnetje door je kruin (chakra) naar binnen stromen, met goudkleurige energie en laat het in je lichaam stromen en daarna je hele aura opvullen. Goud geeft kracht en energie.
Je bent nu schoon en energiek en vooral … je bent weer jezelf.

Er is nog een andere techniek om je aura schoon te maken en te ontdoen van alle energie die niet bij jou hoort. Dat doe je onder de douche.
Als je jezelf wast, kun je ook je aura wassen. Visualiseer dat je de ruimte om je heen (je aura) schoonwast en vul de aura nadien met een mooie kleur, een kleur die in je opkomt, een kleur die op dat moment bij je past.
Dan heb je niet alleen je lichaam gewassen maar ook je aura

Veel mensen gaan na hun werk onder de douche om op te frissen.
Zonder dat ze het weten ontdoen ze zich onbewust van deze energieën en voelen ze zich verkwikt

Grondings en aura oefening

Dit is een krachtige grondings- en auraoefening, die ik echt iedereen kan aanraden.
De volwassenen en kinderen die ik ken die deze oefening doen, rapporteren allemaal goede resultaten.
Kinderen die gepest werden, merken dat ze minder gepest worden, lichtwerkers rapporteren minder last van entiteiten te hebben en bijna iedereen heeft het gevoel meer energie te hebben.

Centreren
Creëer een kamer in het midden van je hoofd waarvan het plafond niet hoger mag zijn dan je wenkbrauwen.
In dit kamertje, dat je mag inrichten zoals je zelf wilt, kun je een bankje of stoel zetten achter je ogen, zodat je door je ogen lekker naar buiten kunt kijken.
Als je je aandacht naar deze plek trekt en je kijkt door je ogen dan zie je vaak je oogwimpers of een stukje van je neus of de bovenkant van je wangen.
Dit is een teken dat je goed gecentreerd bent in je hoofd en in je lichaam aanwezig bent.
Goed gecentreerd zijn is heel belangrijk voor de rest van de oefening.

Grondingskoord
Ben je nu gecentreerd in je hoofd dan stel je je voor dat er een ‘grondingskoord’ loopt van je ruggengraat naar beneden naar het middelpunt van de aarde.
Neem de tijd om je voor te stellen hoe deze buis door de vloer heen boort en ook door de verschillende aardlagen.
Geef dit koord een kleur die jou aanspreekt.
Omdat het in principe verstandig is om je koord iedere dag te checken, of het nog wel op zijn plaats zit etc, kun je het ook iedere dag een andere kleur geven.
In het middelpunt van de aarde aangekomen, maak je dit koord vast met een anker of op een andere manier die bij je opkomt.
Roep je naam naar beneden door het grondingskoord (3x).
Dit maakt het duidelijk wie zijn koord dit is.
Dit grondingskoord is heel flexibel en beweegt gewoon met je mee als je gaat lopen.
Deze verankering is nodig om niet te gaan zweven, om een goede verbinding met de aarde te hebben, en om energie van de aarde te kunnen opnemen.
Een andere functie van dit koord is om vuile energie af te voeren naar het middelpunt, waar het dan voor je gereinigd wordt, zodat je het als schone energie weer op kunt nemen.
Let ook op de dikte van je grondingsbuis.
Het moet niet te dik zijn, want dan zak je er als het ware ‘energetisch’ doorheen.
Een diameter van 3 tot 5 centimeter is het beste.

De belangrijkste bijchakra’s

Handchakra’s.
Ze sturen het contact met de omgeving en het overdragen van levensenergie.

Voetchakra’s.
Ze sturen het contact met de aarde, het opnemen van energie (aarding) en het afgeven van fijnstoffelijk afval aan de aarde.

Schouderchakra’s direct onder de schouders.
Ze sturen de wijze waarop we met verantwoordelijkheid omgaan.

Kniechakra’s.
Ze sturen het leer en onderwijsvermogen en de flexibiliteit; verder het vermogen om de juiste instelling voor leren en onderwijzen op te wekken; voorts trots en minderwaardigheidsgevoelensElleboogchakra’s.
Ze sturen ons vermogen tot aannemen en afgeven, alsmede ons doorzettingsvermogen.